Basti Cafe - Pitesti
Basti Cafe se afla chiar in centrul Pitestiului, zona McDonalds, asa ca daca vreti sa beti o cafea buna duceti-va acolo. Va vor servi cu o cafea Illy aranjata ca la carte. Cafeaua este un ristretto, dar va vor da un mic vas cu apa fierbinte pentru a o face cat de lunga doriti, langa vasul cu apa fierbinte veti avea si un pahar cu apa rece si un biscuit cu caramel. Pret: 5,5 RON.
Cafeaua este buna si facuta corect cu o crema aproape perfecta. Espressorul este un MGE, tinut la 9 bari presiune si intre 85 si 92 de grade temperatura (nu cunosc inca trucul temperaturii perfecte, dar ii iertam). Nu au tamper de metal, ci un gadget de plastic. Barmanul se plangea ca cel de metal era prea scump: 70 de Euro.
Privelistea din jur este plina din oameni, cafeneaua aflandu-se intr-una din cele mai populate zone ale Pitestiului.
This entry was posted on 12:33
and is filed under
cafea illy
,
cafenele
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
4 comentarii:
Confirm. Trec o caruta de gagici misto p-acolo, ai cu ce-ti spala ochii;)
si care ar fi acel truc al temperaturii perfecte? :)
Simplu. Temperatura boilerului trebuie sa fie setata pe la 90 de grade, nici mai mult, nici mai putin. In momentul in care se face o cafea, in grup rămâne apa. Aflandu-se intr-un spaţiu mic se supraincinge si se transforma in vapori care au peste 100 de grade. In momentul in care vaporii ating cafeaua o vor arde si gustul va fi unul amar. Ca sa eviti acest lucru, trucul consta in a porni grupul 3- 4 secunde înainte de fiecare extractie pana când nu vor mai ieşi vapori din grup. Abia in acel moment se poate pune portfiltrul cu cafea si incepe extracria.
multumesc de explicatii. temperatura boilerului ar trebui sa fie controlata de un termostat care n-ar trebui sa-i dea voie sa urce peste temperatura setata. in cazul baiatului de la basti 92 grade iar la temperatura asta apa nu se transforma in vapori. doar in cazul in care ai frotat lapte setarea termostatului se schimba si e nevoie sa lasi un pic apa sa curga. in rest se da drumu la apa ca sa se curete sita superioara de eventuala cafea veche ramasa pe ea de la extractia anterioara.
m-am bucurat sa-ti gasesc blogul si sa vad ca mai exista pasionati de cafea. astept noi articole.
I'll be watching you! :)
Trimiteți un comentariu