Stiati ca...
- Dacă tinerii între 18-24 de ani consumau 2,5 cafele pe zi, astăzi cifra a ajuns de 3,1.
- Încrederea că o ceaşcă de cafea e bună pentru sănătate a crescut de la 37% la 46% astăzi.
- Cafeaua reduce cu până la 60% riscul de diabet, conform unui nou studiu al Universităţii California din San Diego. Datorită unui precursor, reduce intoleranţa la glucoză
- Unul dintre cele mai bine ţinute secrete este despre conţinutul său în antioxidanţi, atât de utili organismului în lupta cu radicalii liberi care provoacă Altzemeier, cancer, îmbătrânirea. O ceaşcă de cafea conţine de patru ori mai mulţi antioxidanţi decât una de ceai negru. Prin procesul de prăjire mai apar şi alţi compuşi, unici şi hrănitori.
- Methylpyridinium, un puternic antioxidant, care se găseşte în exclusivitate doar în cafea, creşte enzimele din sânge, care protejează organismul faţă de cancerul de colon. Acesta se provine din cafeaua supusă prăjirii.
- Nu mai puţin de şase studii independente confirmă că există o legătură strânsă între consumul de cafea şi prevenirea bolii Parkinson. Acestea arată că oamenilor care beau cafea regulat li se reduc riscurile bolii.
- Un studio publicat recent în “Current Sports Medicine Reports” relevă că substanţa numită cofeină îmbunătăţeşte performanţele şi măreşte capacitatea la efort.
- Fertilitatea femeilor care consumă câteva ceşti pe zi de cafea creşte, arată un studio brazilian. De asemenea, mobilitatea spermatozoizilor este sporită
- Consumul de cafea reduce cu 80 la sută riscul de ciroză hepatică
- Cremele cu protecţie solară făcute din cafea, ciocolată sau ceai previn mai bine cancerul de piele, în comparaţie cu cele obişnuite, arată un studiu al Universităţii Washington. Potrivit studiului, cofeina protejează pielea împotriva razelor ultraviolete şi reduce riscul ca celulele să devină canceroase, informează Daily Mail.
- Cafeaua ajută la împrospătarea memoriei şi la câştigarea unei mai bune dispoziţii
This entry was posted on 20:11
and is filed under
cafea
.
You can follow any responses to this entry through
the RSS 2.0 feed.
You can leave a response,
or trackback from your own site.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu